Lääkekannabis – kannabis lääkkeenä

Kannabis – vanha ja viisas parannuskeino

Kannabiksen lääkkeenä ei ole uutta. Kannabista on käytetty lääketieteellisiin tarkoituksiin jo vuosituhansia ennen Kristusta. Vanhimmat todisteet ovat peräisin Kiinasta (Shennong pên Ts’ao ching) peräisin olevasta lääkekannabiksen yhdistelmästä vuodelta 2737 eKr. Esimerkiksi kiinalainen keisari Shennong käytti lääkekannabis kasvin osia eri vaivojen lievittämiseksi. Tähän kuuluvat ummetus, gynekologiset ongelmat, kihti, reuma, malaria, beriberi ja henkinen hidastuminen. Muita todisteita lääketieteellisestä kannabiksesta on noin 3500 vuotta. Vanhasta paperi Eberistä, joka on yksi Egyptin vanhimmista olemassa olevista teksteistä, näyttää siltä, ​​että kannabiksen kasvi oli suositeltava eri oireiden hoitoon. [1]

Hildegard von Bingen (1098-1179) mainitsi kirjoituksissaan myös kannabiksen lääkkeeksi. Sitten tiedetään, että Napoleonin aikana kannabista käytettiin kipulääkkeenä, rauhoittavana valmisteena ja kouristusten lievittämiseksi. Jopa silloin kannabista käytettiin kipujen ja oireiden hoitoon ja lievittämiseen. Lääkekannabis oli käytössä niin yskänlääkkeenä, ruoansulatushäiriöihin tai kipulääkkeinä. Kannabis olivat yksi maailman laajimmin käytetyistä kasviuutteista.

Sitten lääkekannabis hävisi yhtäkkiä markkinoilta 2000-luvun alussa. Kannabiksen kieltäminen lääkkeenä hyväksyttiin. Väitettiin, että löytyi parempia ja tehokkaampia lääkkeitä ja hoitoja oli ja että kannabinoidit olivat liian vaarallisia. Nämä eivät kuitenkaan olleet todellisia syitä, miksi lääkekannabis lopetettiin eikä kannabis lääkkeenä ollut enää hyväksytty. Sitä miksi kannabis oli todella kielletty lääkkeenä, ei pitäisi olla tämän artikkelin pääaiheena. Internetissä löytyy tarpeeksi tietoa, jos sitä haluaa tutkia.

Nykyaikaiset kannabiksen tutkimukset – kuinka lääkekannabis toimii

Vuonna 1964 nykyaikainen kannabis-tutkimus aloitettiin pääasiallisen psykoaktiivisen kannabinoidien delta-9-THC:n kohdalla. Vuonna 1980 havaittiin endokannabinoidijärjestelmän (ECS) olevan läsnä kaikissa nisäkkäissä. ECS:n löytäminen ja tutkiminen sen reseptoreiden kanssa tarjosi paljon paremman käsityksen kannabinoidien vaikutuksista. Tähän mennessä on löydetty kaksi kannabinoidireseptoria, CB1- ja CB2-reseptorit. Endogeeninen aine, jota kutsutaan anandamidiksi, joka on erityisen yleinen keskushermostoon ja tarttuu CB1-reseptoriin, havaittiin vuonna 1992. Vuodesta 1998 lähtien tärkein tehoaine THC on voitu määrätä synteettisiksi valmisteiksi. Vuodesta 2011 alkaen kasvien osia, kuten marihuanaa, voidaan käyttää lääkkeiden kannabiksen valmistukseen. Maaliskuun 10. päivästä 2017 alkaen potilaat Saksassa voivat saada lääkekannabista reseptillä. Lääkekannabiksen kustannukset katetaan myös vakuutusyhtiöllä.

Kannabis-tutkimuksessa on vielä paljon tehtävää, ja on jännittävää seurata sen kehitystä. Yksi asia on selvä, yleinen maailmankuva lääketieteellisestä kannabiksesta muuttuu, koska kannabiksen kasvien positiivisia vaikutuksia on jo paljon liian paljon. Kannabis lääkkeenä on jo monille tuttu ja hyväksi todettu tapa hoitaa ja lievittää monia vaivoja.

Mitä kannabiskasvin tekee niin erikoiseksi?

Kannabiksen kasvi, jota kutsutaan myös hampuksi, sisältää yli 480 ainesosaa. Mukaan lukien kannabinoidit, terpeenit ja flavonoidit. Kannabinoidit aiheuttavat kannabiksen kasvien positiivisia vaikutuksia. Toistaiseksi 113 on jo eristetty. Tunnetuimpia ja yleisimmin tutkittuja kannabinoideja ovat tetrahydrokannabinoli (delta-9-THC), joka tunnetaan päihdyttävistä vaikutuksiltaan ja kannabidioli (CBD), joka ei ole päihdyttävää vaikutusta ja jolla on päinvastainen vaikutus THC. Lisätietoa kannabinoiden tärkeimmistä kannabinoideista ja siitä, mitä vaikutuksia heillä on, on tarkasteltava kannabinoidien yleiskatsauksestamme.

Lääkekannabiksen vaikutus

Kannabinoidit vaikuttavat ja vaikuttavat ECS:n erityis reseptoreihin, jotka sijaitsevat koko kehossa (aivot, hermosto, elimet, kudokset, ruoansulatuskanava jne.). Ne käyttävät CB1- ja CB2-reseptoreita ja siten aktivoivat signaalin lähetyksen vastaavassa solussa. Eri kannabinoidit toimivat siten elimistössä kuin välittäjäaine tai hormoni. Ero kehon omiin kannabinoideihin on se, että kannabinoidit kannabisviljelystä jäljittelevät tai korvaavat tietyn kehon aineen välityksellä sen vaikutuksen. Kannabis lääkkeenä vaikuttaa yleensä aivojen limbiseen järjestelmään. Tämä on osa aivoja, joka häiritsee muistia, havaintoja ja psykomotorisia. Lisäksi ne vaikuttavat mesolimbiseen järjestelmään, joka on kriittisesti mukana ilon ja onnen tunteiden ja kipualueiden kehittämisessä.

Lääketieteellinen kannabis (kannabiksen lääkkeet) ei ole pelkästään kannabiksen lääke

Kannabis lääkkeenä ja lääkekannabis – tärkeä ero

Kuten tämän osaston otsikossa todetaan, kannabiksen (lääkkeiden kannabiksen) lääkkeet eivät ole samat kuin lääkekannabis. Nämä kaksi ainetta eroavat toisistaan monella eri tavalla ja pidämme tärkeinä näitä termejä, niiden käyttöä ja vaikutusta. Seuraavissa kohdissa haluamme luoda lisää selkeyttä.

Kannabis lääkkeenä ja lääkekannabis?

Kasveja ei voida patentoida, joten lääketeollisuus yrittää tuottaa keinotekoisesti tai pikemminkin syntetisoida kasvien kemiallisia yhdisteitä ja aineita. Näin ollen monet kannabiksen kemialliset yhdisteet on syntetisoitu onnistuneesti. Näitä keinotekoisia kannabinoideja käytetään lääkkeiden valmistukseen. Nämä lääkkeet eivät yleensä ole tehty ainoastaan hampun kasvien synteettisistä ainesosista, vaan myös muista kemiallisista yhdisteistä mahdollisesti voimakkaita sivuvaikutuksia. Mutta on olemassa myös sellaisia ​​lääkkeitä, jotka sisältävät luonnollisia kannabinoideja (jotka on otettu kasveista), mutta täällä myös usein lisätään keinotekoisesti tuotettuja aineita vastaamaan vastaavaa lääkettä tiettyyn tautiin. Lääkäri voi määrätä lääketieteellisen kannabiksen, eikä se ole laillisesti saatavilla Saksassa ilman reseptiä. Myös kannabiksessa on yleensä psykoaktiivista ainetta THC, joka on esim. CBD-öljyssä esiintyy vain jälkiä.

Johtopäätös: Kannabiksella varustetut lääkkeet tai ovat valitettavasti liian usein reseptilääkkeitä, joissa on keinotekoisia kannabinoideja ja jotka on valmistettu laboratoriossa. Siinä ei ole paljon tekemistä luonnollisen kannabiksen kanssa!

Lääkekannabis

Miksi sinun pitäisi syntetisoida luonnollisia kasveja, jos voit käyttää myös kasvin luonnollisia ainesosia? Syy on yksinkertainen: lääkeyritysten ahneus. Luonnossa esiintyviä kasvi aineita ei voida standardoida keinotekoisesti valmistetuiksi. Joten sen sijaan, että käytettäisiin puhtaasti kasviperäisiä lääkkeitä (joissa vaikuttavien aineiden pitoisuudet voivat vaihdella hieman), kuluttaja voisi olla varma siitä, että se on mitä on on luvattu sekä vaikutus on myös, mitä on kerrottu.

Kannabis lääkkeenä poikkeaa tästä syystä siitä, että kannabista käytetään vain sillä tavoin, että kannabiksen luonnollisia vaikuttavia aineita käytetään, eikä siihen sisällytetä mitään kemikaaleja eikä viljelyn (herbisidit, torjunta-aineet, lannoitteet) myrkyllisiä aineita. Yleensä parantavat kasviaineet (kannabinoidit) uutetaan varovasti. Uute voidaan sitten lisätä esimerkiksi tinktuuriin tai öljyyn (enimmäkseen hampunsiemenöljyyn). Näin varmistetaan, että kaikki kasvien ainesosat säilyvät ja lääke pysyy mahdollisimman luonnollisena. Näin voidaan käyttää termiä kannabis lääkkeenä, koska lopputulos on hyvin luonnollinen.

Mitä on lääkekannabis?

Kannabista lääkkeenä voidaan kuluttaa monin eri tavoin. Useimmat ovat kuitenkin laittomia, koska ne sisältävät liian paljon psykoaktiivista ainetta delta-9-THC. Delta-9-THC kuuluu huumausainelakiin Euroopassa ja on siksi kielletty. Vain vaihtoehdot, joissa on vähemmän kuin 0,2% THC: tä, ovat laillisia. Kuten esimerkiksi seuraavat vaihtoehdot:

  • Kannabisöljy
  • ja paljon muuta
  • Tupakointi
  • Vaporisointi (höyrystin)
  • Nestemäiset tinktuurat
  • Kannabis ruoanlaitossa
  • Tabletit.

Lääkekannabis / kannabiksen käyttö lääkkeenä

Kannabiksen mahdolliset positiiviset vaikutuksetLääketieteellinen kannabis

Vaikka kannabinoidien positiivista vaikutusta osoittavaa lääketieteellistä kannabista on jo tehty paljon tutkimuksia ja tutkimuksia, useimmissa sairauksissa ei vielä ole yksityiskohtaisia ​​kliinisiä pitkäaikaisia ​​tutkimuksia. Kuten aiemmin mainittiin, nykyaikainen tutkimus on alussa. Tästä syystä tämän kohdan otsikossa mainitaan myös “mahdollisesti” myönteiset vaikutukset. Useita viittauksia kannabidiolin (CBD) tutkimuksiin erilaisissa sairauksissa löytyy CBD-öljyä koskevasta artikkelista. Seuraavat tiedot ovat kaikki Wikipediasta.

Kannabiksella lääkkeellä on monia hyödyllisiä vaikutuksia ihmisen ja eläimen kehoon (lue enemmän CBD-öljyä eläimille). Krooninen kipu ja lihaskrampit (mukaan lukien epilepsia) ovat vaivoja, jotka liittyvät ehkä eniten lääkkeiden kannabiksen käyttöön. Pahoinvoinnin (esimerkiksi kemoterapian), ruokahaluttomuuden (esim. HIV / AIDS) ja kroonisten sairauksien ja kohtauksien (esimerkiksi Touretten oireyhtymän) uskotaan myös saavan apua lääketieteellisestä kannabiksesta. Kannabista lääkkeenä on suositeltu myös  unettomuuden, anoreksian, niveltulehduksen, migreenin ja glaukooman hoidossa ja ehkäisyyn.

Yleiskatsaus – Kannabiksen mahdollinen sovellettavuus lääkkeenä

Tässä on yleiskuva siitä, mitkä sairaudet ja oireet voivat saada apua tai helpotusta lääkekannabiksesta tai kannabiksesta lääkkeenä: [3]

  • Amyotrofinen lateraaliskleroosi (ALS)
  • Fibromyalgia
  • Ahdistus ja paniikkikohtaukset
  • Ruoansulatushäiriöt
  • Pahoinvointi ja oksentelu
  • Ruokahaluttomuus
  • Unettomuus
  • Niveltulehdus
  • Migreeni
  • Silmänpainetauti
  • Krooninen kipu
  • Psykoosi
  • Multippeliskleroosi (MS)
  • Epilepsia
  • Liikkumisongelmat
  • Posttraumaattinen stressihäiriö
  • Tyypin 1 diabetes
  • Syöpä (kannabis ei paranna syöpää, mutta siitä voi olla apua syöpähoidon tai kemoterapian sivuvaikutusten oireiden lievittämiseen)
  • Alzheimerin tauti
  • Huntingtonin tauti
  • Parkinsonin tauti
  • Touretten oireyhtymä

Lääketieteellisen kannabiksen mahdolliset haittavaikutukset

Lääketieteellisellä kannabiksella ei tyypillisesti ole vahvoja sivuvaikutuksia. Kannabislääkkeiden mahdolliset sivuvaikutukset ovat väsymys, huimaus, oksentelu ja sydän- ja psykoaktiiviset vaikutukset. Sivuvaikutukset ovat yksilöllisiä ja näihin on mahdollista tottua muutaman päivän / viikon kuluttua. Ajamista ja koneiden käyttöä ei saa tehdä kuin kuin käytät lääkekannabista tai huumausaineeksi luokiteltua kannabista.

Haittavaikutukset riippuvat myös annostelusta. Mitä pienempi annos, sitä lievemmät sivuvaikutukset. Pitkäaikainen kognitiivinen vajaatoiminta aikuisten lääketieteellisestä kannabiksesta on epätodennäköistä, koska tavanomaiset annokset ovat riittämättömiä. Nuorilla ja lapsilla annostus on kuitenkin punnittava huolellisesti, koska he ovat alttiimpia pitkäaikaishoidolle.

Vaikka lääketieteellinen kannabis voi aiheuttaa pahoinvointia ja oksentelua, se saattaa myös aiheuttaa näitä vaikutuksia pitkäaikaisessa käytössä. Muita haittavaikutuksia, joita voi esiintyä hyvin harvoin, ovat:

  • Hallusinaatio
  • Suun kuivuminen
  • Ortostaattinen dysregulaatio
  • Kutina
  • Lihasten nykiminen
  • Huimaus

Johtopäätös

Kannabis on lääkkeenä melko turvallinen ja sillä on “siedettäviä” sivuvaikutuksia. Tätä varten on kuitenkin tehtävä enemmän pitkän aikavälin tutkimuksia. Lääketieteellisen kannabiksen mahdollinen käyttö sairauksien hoitoon vaikuttaa kuitenkin suuresti. Voimme vain odottaa, mitä lääketieteellistä tutkimusta selviää lähitulevaisuudessa. Hoidossa tulee olla varovainen ja yrittää olla ottamatta laboratoriossa valmistettuja ja synteettisiä aineita. Panosta paljon enemmän puhtaisiin kasviperäisiin ravintolisiin. Käytä kannabista lääkkeenä eikä lääkekannabista ( joka on usein keinotekoinen)!